Мишел Обама смята, че жена може да стане президент на САЩ

23191
Мишел Обама смята, че жена може да стане президент на САЩ

Америка е готова да има начело жена-президент, но няма да коментирам шансовете на Хилъри Клинтън за този пост, е мнението на първата дама на САЩ Мишел Обама, изказано в интервю за сп. "Парейд". Откъси от отговорите на Мишел Обама бяха пуснати на нейната страница в интернет, пише БГНЕС.

"Страната ни е готова. Въпросът е коя е най-добрата личност за поста", казва съпругата на Барак Обама. Хилъри Клинтън, която беше държавен секретар по време на първия мандат на Обама, се оттегли от поста през февруари. Тя така и не е казвала официално, че ще се кандидатира за най-висшия пост във Вашингтон през 2016 г., но всички я подозират в подобни намерение. Според проучвания на общественото мнение Хилъри води в одобрението сред привържениците на демократическата партия.

Мишел Обама скромно казва в интервюто, че няма намерение да се кандидатира за президентския пост. Според първата дама на САЩ по време на управлението на съпруга й расовите предразсъдъци в САЩ били намалели, защото децата, родени през последните осем години ще припознават като държавен глава един афроамериканец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com