МВФ и ЕС пращат мисия в Румъния

4740
МВФ и ЕС пращат мисия в Румъния

Международният валутен фонд (МВФ) и Европейският съюз ще изпратят мисия в Румъния в началото на ноември, но ще отложат обявяването на резултатите от нейната работа за след 9 декември, когато в страната ще се проведат парламентарни избори, предаде БГНЕС.

Делегацията на МВФ ще посети Букурещ от 6 до 14 ноември, за да обсъди с властите икономическото развитие, данъчната политика и напредъка на структурните реформи, се казва в комюнике на финансовата институция, разпространено от нейното представителство в румънската столица.

В него се посочва, че резултатите от мисията ще бъдат обявени по-късно след провеждането на предсрочните избори, насрочени за 9 декември.

Експертите от МВФ, заедно с колегите си от ЕС, ще се върнат обратно в Румъния след формирането на новото правителство, за де се сключи споразумение за необходимите мерки в светлината на поетите от Букурещ ангажименти към международните донори.

По време на последната си мисия в Румъния през август МВФ и ЕС призоваха ляво-центристкото правителство на премиера Виктор Понта да ускори структурните реформи и да държи под контрол публичните разходи.

В момента Букурещ е ангажиран с приватизацията на "Трансгаз" и химическия комбинат "Олтчим". Предишният опит на властите да продадат 54,8% от акциите на химическото предприятие пропаднаха.

Румъния изпадна в жестока икономическа криза през 2009 г. Страната беше принудена да поиска заем от 20 милиарда евро в замяна на драстично намаляване на публичните разходи.

Редактор: Десислава Ушатова

Букурещ ограничава достъпа на чужденците до земеделска земя

Румъния възнамерява да въведе стриктни условия за чужденците, които се сдобиват със земеделска земя, с което ще защитава местните фер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com