МВФ застана зад Кристин Лагард

10088
МВФ застана зад Кристин Лагард

Международният валутен фонд съобщи, че продължава да гласува доверие на своята генерална директорка Кристин Лагард, която се спаси от повдигане на обвинение от френски съд във връзка с аферата "Тапи-Креди Лионе", предаде БГНЕС.

"Управителният съвет (в който участват всичките 188 държави-членки) беше информиран за този процес и по-конкретно за последните изслушвания в Парижкия съд и потвърди своето доверие в капацитета на генералната директорка да изпълнява ефикасно функциите си", се казва в комюнике на финансовата институция.

След двудневни изслушвания съдът даде на Лагард статут на асистиран свидетел в разследването на решението, взето през 2007 г., когато тя е била министър на икономиката, да се прибегне до арбитраж за уреждане на спора между бизнесмена Бернар Тапи и банката "Креди Лионе" за купуването на компанията Адидас. Този статут, който е нещо средно между свидетел и обвиняем, не предвижда прекратяване на съдебното преследване. То продължава и бившата министърка може отново да бъде призована и всеки момент да й бъде повдигнато обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com