Наследникът на Барозу от Източна Европа?

4933
Наследникът на Барозу от Източна Европа?

Политиците от Източна Европа могат да улучат шанс за кариерно развитие в ръководните структури на Европейския съюз, предаде КРОСС.

Съгласно словашкия вестник SME, премиерът на страната Роберт Фицо се разглежда като един от кандидатите за приемник на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, мандатът на когото изтича през 2014 година.

Барозу: Румъния да започне да усвоява еврофондове

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова румънския премиер Виктор Понта бързо да се справи с проблемите, които...

Практически едновременно в полски медии се появи информация, че за същия пост ще претендира сегашният премиер на страната Доналд Туск. 

Въпросът с приемника на Жозе Мануел Барозу вече се обсъжда в европейското ръководство. Благодарение на действащия глава на Еврокомисията, като един от най-активните европейски политици, „премиерската" длъжност остава ключова в рамките на Европейския съюз.

Теоретично, председателят на Комисията може да бъде преизбиран на всеки 5 години. Съмнително е обаче дали Барозу ще получи достатъчно политическа подкрепа на европейските избори през 2014 година.

Редактор: Десислава Ушатова

Барозу: Много е важно Гърция да остане в еврозоната

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу похвали усилията на Гърция за намаляване бюджетния дефицит и заяви, че оставан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com