Николич: 100 години няма да признаем Косово

6468
Николич: 100 години няма да признаем Косово

При разговорите си с официалните лица от Европейския съюз /ЕС/ открито казвам, че е невъзможно в следващите 100 години да се роди човек в Сърбия, който да признае независимостта на Косово. Това каза сръбският президент Томислав Николич пред македонската телевизия "Сител", предаде БГНЕС.

"Не мога да кажа, че скоро ще се присъединим към ЕС. Мога да кажа, че се надявам, но ще предпочета да напусна поста си на държавен глава отколкото да се присъединим към ЕС без Косово", каза още Николич и поясни: Ако някой поиска от мен това, ще се изправи пред затворени врата.

Няколко дни преди официалната си визата в Македония, на 26 октомври Николич каза, че основната пречка за членството на Сърбия в ЕС е нейното нежелание да се откаже от част от територията. Според него пречката за Македония пък е нежeлението на страната да се откаже от името, флага и националният си герб. Според Томислав Николич на Балканите се създава нова албанска държава. След Косово албанците щели да поискат част от Македония, Черна гора и Гърция.

Припомняме, че Косово обяви независимост през февруари 2008 година. До днес над 90 държави, включително и България, са признали независимостта на бившата сръбска провинция.

Редактор: Десислава Ушатова

Среща Сърбия - Косово под егидата на ЕС

Премиерите на Сърбия и Косово Ивица Дачич и Хашим Тачи се срещнаха за първи път в рамките на преговорите с посредничеството на ЕС, пред...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com