Николич: Аз мога да реша проблема с Македонската църква

5677
Николич: Аз мога да реша проблема с Македонската църква

Сръбският президент Томислав Николич каза, че той лично може сам да намери решение на дългогодишния спор между Сръбската и Македонската православна църква, предаде БГНЕС.

В интервю за телевизия "Сител", което ще бъде излъчено в следващите дни, Николич поставя няколко условия, включително и амнистия за скандалния владика Йован Вранишковски, който е в македонския затвор за финансови нарушения. Вранишковски не признава и македонската църква.

"Аз предлагам да започнем преговори. За всичко. За отношенията между двете църкви. За въпроса какво представлява Македонската православна църква и как може да стане това, което иска да бъде. Аз ви казвам - всичко това, аз лично мога да го реша, стига да искате да преговаряте с мен. Ако не искате, тогава този проблем никога няма да бъде решен", казва още Николич.

"Македония не успя да разреши този въпрос, защото нямаше събеседници в Сърбия. Днес обаче има такъв и това съм аз. Този проблем може да се реши с мен", допълва още той.

Македония: Война на символите

Невидима стена разделя Македония: проектът "Скопие 2014", който тълкува историята с помощта на нови архитектурни паметници, предизвика...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com