Николич: Големи са очакванията от отношенията с Русия

3752
Николич:  Големи са очакванията от отношенията с Русия

Сръбският президент Томислав Николич заяви преди срещата с руския си колега Владимир Путин, че съществува голямо желание за сътрудничество между двете страни, а потвърждение за това са срещата между двамата – две за два месеца, пише днес сръбският вестник ”Вечерне новости”.

По думите на Николич Сърбия очаква в този най-труден момент за страната Русия да помогне, за да се преодолеят определени бариери в празния държавен бюджет, който новото правителство е наследило.

Дачич иска да избегне банкрут

Сръбското правителство прие пакет от мерки, които предвиждат до края на тази година бюджетният дефицит да бъде намален с 200 млн. евр...

„Моите очаквания са големи. Първо е голяма чест да се говори с президента на Руската Федерация – два пъти за два месеца. Това е знак, че съществува желание от двете страни за подобряване на сътрудничеството”, заявил Николич.

Още след избирането си Томислав Николич демонстрира своята проруска ориентация, като направи първото си официално посещение именно в Москва. През август Белград договори руски заем от $800 млн. за железопътни проекти, а преди броени дни стана ясно, че Русия ще отпусне на Сърбия кредит от $200 млн. за запушване на бюджетния дефицит. През 2011 г. търговският обмен между двете държави се е повишил с 42,5 %.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com