Николич имал решение за Косово

4661
Николич имал решение за Косово

Сръбският президент Томислав Николич каза, че властите в Белград имали "готово решение" за Косово и поради тази причина очаква страната му да получи дата за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз /ЕС/ до края на тази година, предаде БГНЕС.

"На днешната среща на държавния връх постигнахме висока степен на съгласие по отношение на платформата за Косово. В най-скоро време с този документ ще бъде запозната и Скупщината /Парламентът, бел.ред./", каза Николич пред държавната телевизия РТС. Според него тази платформа ще дърпа Сърбия напред. "Като президент на Сърбия със сигурност никога няма да говоря в Прищина, но трябва да се търси решение. Аз не съм паднал от небето. Този проблем съществува от години и е необходимо да се намери решение. Сега имаме възможност да убедим Великите сили, които изпуснаха този проблем. В момента имаме готово решение", каза още Николич.

Припомняме, че изявлението на сръбския президент идва само ден след визитата на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън в Белград и Прищина. При визитата си в Прищина Клинтън заяви, че "независимостта на Косово е необратима и няма да има преговори за статута на Косово, както и промяна на границите".

Косово обяви независимост през февруари 2008 година. До днес над 90 държави по света, включително и България, признаха независимостта на бившата сръбска провинция.

Редактор: Десислава Ушатова

Вигенин: Само от Косово зависи

Заключенията на ЕК, които откриха пътя към преговори за Споразумение за стабилизация и асоцииране с Косово, дават ясна перспектива пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com