Николич: Косово никога няма да бъде държава

7135
Николич: Косово никога няма да бъде държава

По време на последното си посещение в Йерусалим президентът на Сърбия Томислав Николич заяви за вестник "Джерусалим пост", че Косово никога няма да може да стане държава без съгласието на Сърбия.

"Знаем, че Сърбия беше поставена под натиск да признае Косово, но ние никога няма да го направим и без съгласието на Сърбия Косово няма да бъде държава", заяви категорично Николич.

В Косово пак започна следствие заради трафик на органи

Европейското правосъдие в Косово отвори ново следствие срещу 8 души, което става само ден след осъждането на различни срокове затвор ...

Във връзка с подписаното неотдавна споразумение с Прищина, той посочва пред израелското издание: "Бяхме изправени пред дилема - дали да бъдем в постоянен конфликт с албанците или да решим този въпрос. Нямахме много власт в нашите ръце. Имахме добри аргументи и справедливост на наша страна, но международните медии подкрепяха албанците много открито. През годините нашият народ беше принуден да напуска Косово и ако се позволи това да продължи - един ден може би ще се събудиме и ще разберем, че там няма вече наш народ. Поради това решихме да издигнем преговорите до най-високото ниво", признава Николич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com