Обама призова за искреност в започващите близкоизточни преговори

8262
Обама призова за искреност в започващите близкоизточни преговори

Президентът на САЩ Барак Обама приветства предстоящото възобновяване на мирните преговори между Израел и палестинците и призова двете страни да пристъпят към тях с искреност, предаде АФП.

„Най-трудната работа на тези преговори предстои и аз се надявам, че както израелтяните, така и палестинците ще пристъпят към тях с искрени намерения”, подчерта той.

Израел и палестинците отново разговарят

Замразени от 2009 година, мирните преговори между Израел и палестинците ще бъдат подновени в понеделник вечерта в САЩ с участието на д...

Обама благодари на своя топ дипломат – държавния секретар Джон Кери – за организирането на преговорите, които се очаква да започнат малко по-късно днес във Вашингтон с първоначален обмен на мнения между преговарящите.

Израелският преговарящ Ципи Ливни заяви, че мирните преговори с палестинците ще бъдат „много сложни”, но в същото време подчерта, че провеждането им е необходимо заради растящото напрежение в Близкия изток.

„Ще бъде много сложно и проблематично”, заяви израелският министър на правосъдието пред журналисти след срещата си с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун в Ню Йорк. Ципи Ливни заминава за Вашингтон, където ще започнат предварителните преговори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com