Обама: Ромни е Робин Худ наобратно

3393
Обама: Ромни е Робин Худ наобратно

Президентът на САЩ Барак Обама се пошегува, че данъчната програма на опонента му за изборите Мит Ромни ще ограби средната класа, за да помогне на богатите – „като Робин Худ наобратно”. Обама засили атаките си срещу данъчните реформи на републиканците по време на среща за набиране на средства в Кънектикът, след като стана ясно, че опонентът му е събрал с 25 млн. долара повече от него за кампанията си, предаде Стандарт нюз.

„Това е като Робин Худ на обратно. Това е Ромни Худ”, каза Обама, подчертавайки че средната класа ще понесе основния удар от политиката на съперника му, която ще облагодетелства предимно заможните американци.

Ромни събра 101 млн. долара през юли

Кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни е натрупал внушителните 100 милиона долара от дарения през юли, увеличавайки преднинат...

„Ако това звучи като идея, която е трудно да се обясни или лансира на гражданите, прави сте. Те са се опитвали да ни измамят и преди с това приказно намаляване на данъците”, каза още Обама.

Той подчерта, че Ромни ще увеличи данъците на семействата с деца с 2000 долара, за да плащат за неговата данъчна политика за 5 трилиона долара, която, по думите на демократа, ще е от изгода преди всичко за богатите.

Междувременно бъдещият кандидат на републиканците за президент оповести, че е събрал над 100 млн. долара през юли, увеличавайки своята „парична” преднина пред Обама, които е събрал над 75 млн. долара.

Към момента Ромни разполага с 101.3 млн. долара за кампанията си и за Националния комитет на републиканците, точно три месеца преди американците да застанат пред избирателните урни. Парите ще се използват за рекламна кампания и политически кампании по места в оставащите напрегнати последни месеци от кампанията, за да попречат на преизбирането на Обама през ноември.

Нигерийски религиозен лидер критикува Барак Обама

Заподозреният лидер на нигерийската ислямистка група „Боко Харам” отправи критики към американския държавен глава Барак Оба...

Самият държавен глава, някога шампион в набирането на средства, се оказа изпреварен за трети пореден месец от Ромни.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com