Ромни събра 101 млн. долара през юли

3511
Ромни събра 101 млн. долара през юли

Кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни е натрупал внушителните 100 милиона долара от дарения през юли, увеличавайки преднината си по събрани суми спрямо президента Барак Обама, предаде БГНЕС.

Най-вероятният кандидат на републиканците за президентските избори е събрал 101,3 милиона долара чрез своя предизборен щаб и Националния комитет на Републиканската партия, съобщиха от лагера на Ромни в комюнике.

Сега Ромни и Националният комитет на Републиканската партия разполагат с около 185,9 милиона долара в брой, които да вложат в предизборни клипове и в усилията си за спечелване на все повече избиратели в последните интензивни месеци от предизборната надпревара.

Обама все още не е обявил данните си за юли, но цифрите от предишните месеци показват, че някогашният шампион по събрани средства сериозно изостава от Ромни. Данните за юли са леко отстъпление от рекордните приходи от 106,1 милиона долара за кандидата на републиканците през юни, когато Обама успя да събере едва 71 милиона долара.

От лагера на републиканците съобщиха, че 94% от всички дарения, получени през юли, са на стойност 250 долара или по-малко, опровергавайки представите, раздухвани от щаба на Обама, че огромната част от даренията за Ромни се предоставят от богати донори.

Редактор: Сияна Любомирова

Обама продължава да е пред Ромни

Президентът на САЩ Барак Обама удържа с голяма преднина лидерството в президентската надпревара, показва юлското допитване на Pew Re...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com