Обама: Въпрос на време е Башар да падне

3741
Обама: Въпрос на време е Башар да падне

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че е само въпрос на време сирийският президент Башар Асад да напусне поста си, предаде АСН.

Той обаче се противопостави на призивите за започване на военно действие за отстраняването на лидера на близкоизточната държава. Обама заяви, че това, което се случва в Сирия, е "сърцераздирателно" и "вбесяващо".

Световните сили се срещнаха при закрити врата в централата на ООН, за да обсъдят резолюция, изготвена от САЩ, която се обявява за край на насилието на режима на Асад. Западните лидери обаче отхвърлят възможността за военна интервенция, подобна на извършената в Либия, страхувайки се, че тя може да причини по-голям конфликт в Близкия изток.

„Това, което се случва в Сирия, е сърцераздирателно, и това, което виждаме, е, че международната общност се мобилизира срещу режима на Асад”, заяви Обама на конференция в Белия дом.

Русия няма да промени позицията си за Сирия

Русия предупреди, че Западът не трябва да очаква промяна на политиката спрямо Сирия след избирането на Владимир Путин за президент. С...

Сирийският президент „загуби легитимност пред народа си. И действията, които предприема срещу народа си, нямат извинение”, заяви президентът пред журналисти.

„От друга страна, за нас да предприемем военно действие, едностранно, както някои предлагат, или да мислим, че има просто решение, мисля, че това е грешка”, добави президентът.

В понеделник републиканският сенатор Джон Маккейн призова за военновъздушни удари на САЩ върху сирийските сили за защита на центровете на населението и за създаване на безопасни райони за опоненти на режима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com