Обсъждат такси за ползването на интернет

7495
Обсъждат такси за ползването на интернет

Въвеждането на такси за ползването на интернет ще се обсъжда на Световната конференция за международни комуникации през декември в Дубай, предаде БЛИЦ.
Европейската асоциация на операторите на телекомуникационни мрежи (ЕTNO), която е автор на предложението, смята, че компаниите, които хостват интернет страници, трябва да плащат на доставчиците на интернет за използваното от потребителите съдържание. Тя предлага промени в международните телекомуникационни регулации, чрез които те да бъдат узаконени. Целта на промените е да се осигурят допълнителни финансови възможности за телекомите, които те да инвестират в развитието на скоростен интернет.

Това ще оскъпи поддържането на страници в интернет и в крайна сметка ще се отрази на крайните потребители, предупреди евродепутатът Ивайло Калфин.

За тях ще стане по-изгодно да ограничат достъпа до държави с малки пазари като българския, за да си намалят разходите. Това ще означава, че много страници няма да са достъпни от страни с по-слабо потребление на интернет"
, поясни Калфин.

На форума инициативата на европейските телекоми беше сравнена с таксите за роуминг. Според Джон Макнамий от неправителствената организация "Европейски дигитални права" телекомите са движени от носталгия по времената на скъпия роуминг и искат сега да печелят, въвеждайки допълнително за плащане за крайния доставчик на интернет.

Редактор: Десислава Ушатова

40% от шведчетата на 2 години ползват интернет

40% от шведските деца на двегодишна възраст ползват интернет, гласи доклад, озаглавен "Шведите и интернет 2012", предаде БГНЕС. През 2...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com