ООН очаква близо 700 000 сирийски бежанци до края на годината

3300
ООН очаква близо 700 000 сирийски бежанци до края на годината

Върховният комисариат на ООН за бежанците предупреди днес, че до края на годината може да има близо 700 000 сирийски бежанци в страните, които се намират в съседство с разкъсваната от конфликти Сирия, предава АФП. Към настоящия момент техният брой е 300 000 души.

В изявление ВКБООН предупреждава, че времето на ООН да се справи ефективно със задълбочаващата се криза изтича.

Египет не иска чуждестранна военна намеса в Сирия

Египетският президент Мохамед Морси заяви, че се противопоставя на чуждестранна военна намеса в конфликта в Сирия, но смята, че прези...

Конфликтът между управляващия режим на Башар Асад и опозицията в Сирия заплашва регионалната и международната сигурност, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на заседание на Съвета за сигурност на ООН по Близкия Изток, предава Интерфакс.

Бан заяви, че кризата в Сирия не може да бъде решена с военни средства.

В същото време обаче стана ясно, че министри от Арабската лига обсъждат призивите за арабска интервенция в конфликта в Сирия. В същото време западните нации усилиха натиска върху Китай и Русия да се откажат от своята съпротива за международни действия, предаде АФП.

Арабските министри се срещнаха със специалния пратеник на ООН и Арабската лига Лахдар Брахими в кулоарите на общото събрание на ООН.

Цената на въпроса

Сирийската опозиция причинява все по-голямо главоболие на своите спонсори – както на западните, така и на източните, както на ст...

Същевременно президентът на Тунис Монсеф Марзуки заяви, че страната може да подкрепи създаването на арабски военни сили за поддържане на мира в Сирия. „Операция за поддържане на мира от арабските нации е нещо, което можем добре да си представим”, заяви Марзуки, като назова Башар Асад „кръвожаден диктатор”. „Ние наистина настояваме за мирно решение, но ако бъде необходимо, трябва да се организират арабски военни сили за поддържане на мира”.

Във вторник емирът на Катар Шейх Хамад бин Халифа ал-Тани призова по време на Общото събрание на ООН за арабска интервенция в Сирия.

Генералният секретар на Арабската лига Набил ал-Араби заяви пред репортери, че вярва емирът да е имал предвид „бойна сила”.

Редактор: Сияна Любомирова

По-голямата част от Сирия не е под контрола на режима

Огромни територии на Сирия вече не са под контрола на армията на режима, чието превъзходство във въздуха е последното преимущество, кое...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com