По-голямата част от Сирия не е под контрола на режима

4865
По-голямата част от Сирия не е под контрола на режима

Огромни територии на Сирия вече не са под контрола на армията на режима, чието превъзходство във въздуха е последното преимущество, което поддържа режима в Дамаск, заяви бунтовнически ръководител, цитиран от АФП.

„Със или без външна помощ, падането на режима е въпрос на месеци, не на години”, заяви полковник Ахмед Абдел Уахаб, който заяви, че командва бригада от 850 мъже в рамките на опозиционната „Свободна сирийска армия”.

Турция разполага артилерия и зенитни ракети на границата със Сирия

Турската армия разположи днес оръдия и зенитни ракети близо до граничен пост със Сирия, където се бият въстаниците и правителствените с...

„Ако имахме противовъздушни и противотанкови ракети, бихме могли бързо да получим предимство”, заяви той в селището Атма, което се намира в близост до сирийско-турската граница.

„Но ако чуждите страни не ни предоставят това въоръжение, ние отново ще победим. Просто това ще ни отнеме повече време, това е всичко”, подчерта полковникът.

„Ние контролираме по-голямата част от страната. В повечето региони войниците са обсадени в своите казарми. Те почти не излизат от тях, докато ние можем свободно да се предвижваме навсякъде, освен в Дамаск”, допълни той.

Редактор: Ая Косарова

Асад: Арабската пролет доведе до хаос, а не до демокрация

Президентът на Сирия Башар Асад е заявил, че свалянето на редица правителства в арабските страни е довели до хаос и съвсем не до демокр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com