Опозицията в Мианмар ще бойкотира парламента

3829
Опозицията в Мианмар ще бойкотира парламента
"Национална лига за демокрация" иска промяна на формулировката в полагането на клетва за "съхраняването" на конституцията

Опозиционният лидер в Мианмар Аунг Сан Су Чи и други наскоро избрани членове на нейната партия планират да бойкотират парламента следващата седмица, предава АФП, позовавайки се на изказване на говорителя на партията от днес.

Изявлението дойде, след като властите отхвърлиха молбата на опозиционната „Национална лига за демокрация” за промяна на формулировката в полагането на клетва, която ги задължава да обещаят да „съхраняват” конституцията.

САЩ облекчават санкциите срещу Мианмар

Съединените щати облекчават някои от санкциите, наложени на Мианмар, бивша Бирма. Намерението на Вашингтон последва частичните парламе...

Междувременно стана ясно, че Су Чи планира да посети Великобритания и Норвегия в средата на юни като част от първото си международно пътуване за 24 години. Това заяви говорител на партията на продемократичната икона.

„Тя също така се надява да посети и други страни”, заяви говорителят, добавяйки, че пътуването ще трае поне седем дни.

Преди дни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън заяви, че Европейският съюз ще облекчи още повече санкциите срещу Мианмар след предприетите от страната продемократични стъпки.

„През януари премахнахме визовите ограничения за представителите на правителството в Мианмар. В края на този месец ще предприемем още стъпки”, посочи Аштън пред Европейския парламент. Решенията вероятно ще бъдат взети от външните министри от страните в ЕС на тяхната следваща среща в Люксембург в понеделник, посочи тя, без да даде повече подробности.

Аун Сан Су Чжи влиза в парламента на Мианмар

Националната лига за демокрация в Мианмар (бивша Бирма) обяви, че опозиционната водачка Аунг Сан Су Чи  е спечелила място в парламента ...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com