Отложиха делото срещу бостънския атентатор

4080
Отложиха делото срещу бостънския атентатор

Първото съдебно заседание, на което трябваше да присъства Джохар Царнаев, оцелелият бостънски атентатор, се отлага от 30 май за 2 юни, предаде Франс прес, като се позова на говорител на прокурора на Бостън.

19-годишният Царнаев е обвинен, че е използвал оръжия за масово унищожение и може да получи смъртна присъда. Той и брат му Тамерлан, който беше ликвидиран при полицейска операция, заложиха две бомби на бостънския маратон на 15 април и отнеха живота на трима души, сред които едно дете.

Царнаев: Отмъстих на САЩ за Ирак и Афганистан

Акцията ми беше отмъщение срещу САЩ за Ирак и Афганистан. Това е написал Джохар Царнаев, предаде РИА Новости. Останалият жив извършите...

Джохар Царнаев беше тежко ранен при престрелката, в която загина брат му. Той е сега в затворническа болница в Девънс, на 60 километра западно от Бостън, предаде БЛИЦ.

Царнаев няма да бъде третиран като вражески боец. "Към него няма да се отнасят като към противник, действащ на страната на врага. Ние ще съдим този терорист в рамките на нашата гражданска съдебна система в съответствие със законодателството на САЩ", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com