Ексклузивен поглед към новото Audi TT

19959
Ексклузивен поглед към новото Audi TT
Дава го autoexpress и обясняват, че основната работа е била насочена към драстично намаляване на масата. Дизайнерите също се представят доста добре.

Новото ТТ се разработва върху модулната MQB платформа на концерна VW, позволяваща намаляване масата на автомобила. Именно в тази насока е насочена основната работа на инженерите, като по този начин се цели скъсяване на дистанцията с Boxster по отношение на управляемостта.

Очаква се новият модел да е с над 60 кг по-лек от настоящия, а това означава маса от около 1200 кг – около 35-40 кг повече от A1 1,6 TDI.

Супер леко и мощно Audi TT ultra quattro concept

Основното в този автомобил са цифрите. Концепцията, която не е нищо друго от напомпано и олекотено TT S quattro, се задвижва от 2,0-лит...

Що касае дизайна, общият силует във формата на сълза ще бъде запазен, но линиите ще са много по-остри и агресивни в сравнение с настоящия модел. Тук ще се следват линиите, демонстрирани с концепциите e-tron и e-tron Spyder, показани през 2010 г. на изложенията в Детройт и Париж. Тънките фарове и триизмерната радиаторна решетка са основните детайли отпред.

По отношение на задвижването 4-цилиндровите агрегати ще са водещи, а това означава 1,8- и 2,0-литрови TFSI мотори с мощност от 180 до 220 к.с. Вероятно ще има и по-мощна версия на настоящия 2,0 TDI (168 к.с.).

На върха на гамата ще застане TT-S, който ще размита на нов 2,0-литров турбо двигател, генериращ 275 к.с. и 380 Нм. TT-RS ще продължи на разчита на 2,5-литровия TFSI, макар и оптимизиран, който ще осигурява около 375 к.с.

Новият модел ТТ ще влезе в продажба в началото на 2014 г., а пред публика ще излезе на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Audi ще променя целия си дизайн

Германците от Audi определено напреднаха много по отношение на дизайна си в последните години – както в екстериорен, така и в инт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com