Палестинските власти: Медиите да използват "Държавата Палестина"

6015
Палестинските власти: Медиите да използват "Държавата Палестина"

Палестинските власти призоваха местните и чуждите медии да започнат да употребяват названието „Държавата Палестина” вместо използваните в момента термини „Палестинска автономия” или „Палестинска национална администрация”, предаде РИА Новости.

Палестинците се заеха със замяна на терминологията след като през ноември миналата година Общото събрание на ООН призна тяхната държавност, независимо от протестите на Израел и САЩ срещу повишаването на статута на палестинското представителство в организацията.

Израел може да започне преговори с "Хамас"

Израел може да започне преговори с движението "Хамас", контролиращо Ивицата Газа, заяви израелският президент Шимон Перес, предаде БГНЕ...

В същото време премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че последните преговори за помирение на палестинския лидер Махмуд Аббас с лидера на „Хамас” в изгнание Халед Мешаал не са действия на човек, който търси мир с Израел, предаде АФП.

„Махмуд Аббас прегърна лидера на терористична организация, който преди месец заяви, че Израел трябва да бъде изтрит от картата”, се подчертава в изявлението на Нетаняху. „Това не е поведение на човек, който търси мир”, допълва той.

Аббас и Мешаал се срещнаха в Кайро в сряда и представител на „Хамас” посочи, че двамата са се договорили да ускорят преговорите за примиряване между екстремистката групировка, контролираща Ивицата Газа” и движението „Фатах” на Махмуд Аббас, което се базира в Западния бряг.

Редактор: Десислава Ушатова

САЩ не признават Палестина за самостоятелна държава

САЩ не признават Палестинската автономия за самостоятелна държава. Това заяви официалният представител на Държавния департамент на САЩ ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com