Пентагонът ще намали служителите си с до 6%

3508
Пентагонът ще намали служителите си с до 6%

Американската армия, в която влизат близо 780 000 цивилни служители, смята да намали щата с 5-6% в идните пет години, съобщи заместник-министърът на отбраната Аштън Картър.

"Намалението като цяло е пропорционално на това на военните служители", заяви той във Вашингтон. Активната съставна част на американската армия ще намалее до 490 000 души до 2017 г., тази на корпуса на морските пехотинци - до 182 000. Сухопътните сили ще намалеят с близо 100 000 души, но ще останат по-многобройни, отколкото през 2001 г., докато цивилните служители ще бъдат около 670 000 души.

Синдикатите във ВМЗ-Сопот отказаха шоково съкращаване

Продължават ефективните стачни действия на оръжейниците от "ВМЗ" - ЕАД в Сопот, съобщиха от Националния стачен комитет на КНСБ.Тази сут...

Намаляването на броя на цивилните служители преминава също през затваряне на военни бази, планирано от Пентагона, на което обаче Конгресът може отново да се противопостави. Вече са осигурени около 2,4 милиарда долара в случай на съгласие на Конгреса за финансирането на затварянето на тези бази, заяви Аштън Картър. "Но в дългосрочен план петте цикъла на затваряне, които вече бяха извършени в миналото, винаги са генерирали значителни икономии", допълни той, уточнявайки, че икономиите възлизат на 12 милиарда долара всяка година.

Министерството на отбраната иска да намали и огромната си бюрокрация, наречена "четвъртата служба" от заместник-министъра. Американската армия има три служби - Армията, Военно-въздушните сили и Флота, като корпусът на морските пехотинци беше интегриран в последната служба.

"Четвъртата служба представлява една пета от бюджета на министерството и заслужава най-малко толкова внимание, колкото бюджетите на другите служби. Има реални икономии за осъществяване", каза още той. "Ние заслужаваме само парите, от които имаме нужда, а не тези, с които сме свикнали", допълни Картър.

Проектобюджетът на Пентагона за бюджетната 2014 г., която започва на 1 октомври, възлиза на 526,6 милиарда долара, извън разходите за войната в Афганистан, която на този етап няма бюджет, но в предишния бюджет възлизаше на 87 милиарда долара.

24-часова стачка в BBC

Служителите в британската тв и радио корпорация BBC обявиха втора поред 24-часова стачка в знак на протест срещу предстоящи съкращения,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com