Платен лекар и без общински жилища за нашенци и румънци на Острова

3211
Платен лекар и без общински жилища за нашенци и румънци на Острова

В понеделник премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще обяви, че правителството трябва да предприеме нови твърди мерки, тъй като страната се е превърнала в „лесна плячка" за имигрантите по време на управлението на лейбъристите, съобщи „Дейли телеграф".

Имигрантите ще бъдат принуждавани да плащат при посещение при личен лекар и няма да могат да получават общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания.

Великобритания събира биометричните данни на българи и румънци

Нов план за събирането на биометрични данни обмисля Великобритания.  В него ще бъдат включени снемане на пръстови отпечатъци и под...

Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите. Мерките са обмислени така, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС.

По този въпрос високопоставен източник заяви: „Премиерът иска имиграционната система да подкрепя хора, които работят усърдно и живеят според правилата. Той е решен да сложи край на положението, при което хората могат да идват във Великобритания и да се възползват от социалната система и обществените услуги, без влагат нищо в тях".

Според новите правила при отпускането на общинско жилище кандидатите ще трябва да преминат тестове за пребиваване. Само тези, които са живели в дадената община за период от 2 до 5 години, ще бъдат включени в листата на чакащите.

В събота групи за оказване на натиск предупредиха, че изявлението ще разпали „антиимиграционен" дебат, който ще увеличи враждебността към имигрантите, които вече живеят в страната.

Лондон с нов страх - 300 000 молдовци с румънски паспорти

Над 300 000 молдовци с румънски паспорти може да пристигнат във Великобритания след 1 януари 2014 година, когато ще отпаднат ограничени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com