Подновиха процеса срещу Хосни Мубарак

8166
Подновиха процеса срещу Хосни Мубарак

Съд в Египет възобнови процеса срещу сваления от власт египетски диктатор Хосни Мубарак, съобщава „Фокус”. Мубарак бе обвинен в съучастничество в убийството на протестиращи по време на бунта срещу неговото управление през 2011 година.

Държавна телевизия в Египет излъчи кадри, на които се вижда как Мубарак влиза в съдебната зала на инвалидна количка, облечен в черно яке, раирана риза и със слънчеви очила. Това е второто му явяване в съда, след като миналия месец беше освободен от затвора „Тора” в Кайро.

Поддръжници на сваления Мурси излязоха на демонстрация

Хиляди поддръжници на сваления египетски президент Мохамед Мурси излязоха днес по улиците на Кайро на протест, предаде АФП. Демонстраци...

Срещу 85-годишния бивш президент са повдигнати няколко обвинения, включително съучастие в убийството на около 850 души по време на бунта срещу него, вдъхновен от Арабската пролет.

През юни миналата година Мубарак бе признат за виновен по това обвинение и беше осъден на доживотен затвор. През януари беше наредено провеждането на повторен процес, след като бившият президент обжалва присъдата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com