Предполагаемият убиец на Политковская - нападнат

5545
Предполагаемият убиец на Политковская - нападнат

Eдин от обвиняемите по делото за убийството на журналистката Анна Политковская – Джабраил Махмудов, е бил прострелян в сряда вечерта, предаде АФП.

Махмудов е бил нападнат пред входа на станция на московското метро. Адвокатът на обвиняемия уточни, че куршумът е попаднал в лявото бедро на Махмудов и е минал в близост до артерията.

Съпрузи са открити застреляни в ловешко село

Съпрузи са открити мъртви с огнестрелни рани в ловешко село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ловеч. В 19.30 часа в Районно управ...

"Ние не само твърдим, че Джабраил Махмудов и другите обвиняеми са невинни, но говорим също за необходимостта да бъдат наказани истинските престъпници. Хората, които убиха Политковска, продължават да бягат", допълни юристът, и заяви, че атаката е най-вероятно свързана с делото срещу клиента му.

Махмудов е бил опериран и е в стабилно състояние в болница. Новото дело срещу предполагаемите убийци на журналистката Анна Политковска започна на 24 юли в Москва пред наказателен съд.

Тримата чеченски братя Рустам, Ибпахим и Джабраил Махмудови са заподозрени, че са извършителите на убийството от 2006 г. Само Рустам, за когото се смята, че е бил стрелецът, се намира в ареста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com