Президентската надпревара с пълна сила след "Санди"

8394
Президентската надпревара с пълна сила след "Санди"

Денят на президентските избори в САЩ бързо приближава и днес президентът Барак Обама ще поднови предизборните си прояви, след като последните няколко дни ръководеше действията на федералното правителство в отговор на атлантическата буря „Санди”, предаде радио „Гласът на Америка”.

Обама ще посети ключовите щати Уисконсин, Невада и Колорадо. Тези три щата могат да решат кой от двамата претенденти ще получи 270 електорални гласа и ще спечели Белия дом.

В Охайо 1,2 милиона избиратели вече са гласували

В един от ключовите американски щати Охайо вече над 1,2 милиона души са гласували в президентските избори. Според канцеларията на държ...

Президентът отмени предизборните си акции в понеделник, след като „Санди” опустоши крайбрежните райони на Ню Джърси и предизвика наводнения в Ню Йорк. Републиканският претендент за Белия дом Мит Ромни прекара последните няколко дни в събирането на дарения за пострадалите от бурята.

Коментар относно реакцията на Барак Обама прави германският в. „Хамбургер абендблат”. Когато политиците реагират правилно, те могат да извлекат дивиденти от кризата. Герхард Шрьодер го направи преди, а сега Барак Обама го изпробва отново, коментира изданието. Посещенията на държавния глава на САЩ в Ню Джърси напомнят на тези на канцлера Шрьодер по време на наводненията през 2002 г. в Одер и Елба.

Това беше една картина със съкрушителна символика - през август 2005 г. тогавашният американски президент Джордж Буш-младши стоеше в своя хеликоптер и се взираше с каменно лице през прозореца как ураганът „Катрина” опустошава Ню Орлиънс. На тази снимка, която обиколи целия свят, Буш-младши изглеждаше също толкова безпомощен и безсилен, колкото беше в действителност. Президентът, със своята решителност след терористичния удар на 11 септември 2001г., действаше твърде колебливо и ненавременно пред лицето на бурята и изгуби доверието на страната си.

Този отрицателен пример беше като предупредителен знак в лицето на настоящия държавен глава. Катастрофалният ураган „Санди” предизвика Барак Обама. Ако президентът действа решително и се справи със ситуацията, ще се издигне в очите на американците и на света. Ако тук претърпи провал, то ще се провали и на изборите.

Полицай се удави, след като спаси 7 души в Ню Йорк

Ураганът Санди "роди" редица герои. Но саможертвата на нюйоркския полицай Артър Каспързак вероятно никога няма да бъде забравена. 28...

Според последните проучвания на общественото мнение, надпреварата с републиканеца Мит Ромни ще бъде много оспорвана. В сравнение с действащия президент, бившият губернатор на Масачузетс е в неизгодна позиция - Обама може да се изяви като водач в кризата, а Ромни да остане в ролята на статист.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com