Президентът на Болия обмисля затваряне на посолството в САЩ

8688
Президентът на Болия обмисля затваряне на посолството в САЩ

„Ако е необходимо” боливийският президент Ево Моралес ще затвори посолството на САЩ в Ла Пас. Решението му дойде след като Моралес осъди остро натискът, оказан от Вашингтон, върху четири европейски държави, които временно закриха въздушните си пространства за президентския самолет на Боливия, заради съмнения че на борда му се намира бившият американски агент Едуард Сноудън. Това пише електронното издание на френския ежедневник „Фигаро”.

„Ще проучим въпроса, ако се окаже необходимо, за затварянето на посолството на САЩ в Боливия. Ние нямаме нужда от посолство на САЩ”, заявява Ево Моралес по време на среща с регионалните партньори на страната му в Кочабамба, Боливия, ден след завръщането му от пътуване в Русия, съпътствано с дипломатически скандали.

Незаконни подслушвания имало във Франция

Френското външно разузнаване e прихващало информация от компютърни и телефонни комуникации, същото, за което критикуваше американска пр...

В знак на солидраност с президента на Боливия в Кочабамба са пристигнали държавните глави на Аржентина, Кристина Кирхнер, на Еквадор, Рафаел Кореа, на Венецуела Николас Мадуро, на Уругвай, Хосе Мухика и на Суринам Дезире Бутерзе.

„Ръката ми няма да трепне, за да затворя посолството на САЩ, ние имаме достойнство, суверенитет и без САЩ ще се чувстваме много по-добре политически, и демократически”, заявява още боливийският президент, който през 2008 г. експулсира американския посланик от страната си, след което и американската Агенция за контрол на наркотиците (ДЕА) през 2009 г., на основания че се месят в политическия живот на Боливия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com