Рейтингът на Саркози расте

4001
Рейтингът на Саркози расте

Усилията на френския президент Никола Саркози да си възвърне доверието на недоволното френско общество в енергичната си предизборна кампания, може би започват да дават добър резултат, показва обществено допитване, предаде БГНЕС.

Анкетата, осъществена от института LH2 малко след началото на предизборната кампания на Саркози, показва, че рейтингът му нараства с осем процентни пункта спрямо началото на януари и достига 38%. Това е най-високата популярност на френския президент от една година насам. Освен това анкетата показва намаляване на броя на хората с негативно мнение за Саркози - от 65% в началото на януари до 58% сега.

Лидерът на консерваторите беше много популярен, когато дойде на власт през май 2007 г., но показният му и понякога нетактичен стил скоро подразниха много хора и през по-голямата част от последните четири години рейтингът му постоянно намаляваше.

Той отива на президентските избори на 22 април и 6 май с изоставане от кандидата на социалистите Франсоа Оланд, който по данни на последните обществени допитвания може да го победи с 12% на балотажа, ако изборите се провеждаха днес. На първите си два митинга миналата седмица Саркози заяви, че иска да е президент на народа и ще даде глас на народа в политиката чрез провеждането на редовни референдуми.

Отделно изследване на института TNS Sofres, публикувано вчера, показа, че 76% от анкетираните смятат Оланд за по-близък до тях, отколкото Саркози, но 72% заявяват, че Саркози е по-добър в процеса на вземане на решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com