Русия няма проблем Иран и САЩ да преговарят

6163
Русия няма проблем Иран и САЩ да преговарят

Русия е за преки преговори между иранците и американците по въпроса за спорната ядрена програма на Техеран, заяви за Файненшъл таймс в неделя руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, предаде БГНЕС.

"Ние няма да имаме никакви възражения", каза Рябков, запитан от вестника за реакцията на Москва към евентуални директни преговори между Вашингтон и Техеран.

"Ние сме прагматични. Искаме нещо, което да ни изкара от тази каша", заяви лидерът на руските преговарящи по иранския ядрен въпрос.

"Надяваме се, че ще бъдем информирани" за резултатите от евентуални преговори между САЩ и Иран, каза руският дипломат потвърждавайки неофициалните контакти между Вашингтон и Техеран.

Силно засегнат през последните две години от западните санкции, Иран гледа с подозрение на преизбирането на Барак Обама за следващ мандат от четири години, без да изключва възобновяването на пряк контакт с Вашингтон, за да деблокира кризата по ядрения проблем.

Редактор: Десислава Ушатова

Иран замразява вноса на луксозни стоки

Иран замрази вноса на 77 вида луксозни стоки, за да се справя с недостига на чужда валута, причинен от петролните и банкови санкции, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com