САЩ губят 300 млрд. годишно от нарушения на интелектуалната собственост

8373
САЩ губят 300 млрд. годишно от нарушения на интелектуалната собственост

Нарушаването на интелектуалната собственост на американски компании от чуждестранни струва на САЩ около 300 млрд. долара всяка година. Това става ясно от публикуван доклад по този въпрос, предаде БГНЕС.

Проучването е направено в продължение на 11 месеца от комисия под общото председателство на бившия посланик на САЩ в Китай и бившия кандидат за президентските избори Джон Хънстман.Той посочи, че тази цифра отговаря на целия годишен износ на САЩ за Азия. Нарушенията на интелектуалната собственост на американски компании сега се правят в безпрецедентни размери.

Според комисията Китай е виновен между 50 и 80% за тези кражби. Според авторите на доклада американските усилия за справяне с този проблем, са се оказали напразни, тъй като търговските споразумения не го решават. Така той призовава САЩ да предприемат по-решителни мерки като стриктни проверки на поведението на чужди фирми по отношение на интелектуалната собственост.

Докладът се публикува дни преди срещата на върха между американския президент Барак Обама и китайския държавен глава Си Цзинпин в Калифорния на 7 и 8 юни. Това ще е първата среща на Си и Обама откакто китайският президент пое напълно управлението на страната си.

Хаваите представиха собствена валута

Привържениците на независимостта на Хавайските острови от САЩ представиха в централата на ООН в Ню Йорк полинезийските монети “...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com