САЩ обмислят да затворят посолството си в Сирия

3480
САЩ обмислят да затворят посолството си в Сирия

САЩ обмислят да затворят посолството си в Дамаск на фона на опасения, че Сирия е на ръба на гражданска война. След като силите, воюващи срещу режима, и въстаници от Свободната сирийска армия достигнаха до предградията на столицата, дипломатически източници заявиха, че САЩ ще затвори посолството си, освен ако неговата сигурност не бъде гарантирана, пише вестник „Дейли Телеграф”.

„Ние обмисляме закриването на посолството поради влошаващата се ситуация около безопасността в Сирия”, заяви официално лице от Държавния департамент, като добави, че все още не е взето окончателно решение.

Цената на падането на режима на Асад

Има множество очаквания, че режимът на Башар Асад ще падне от власт и това е само въпрос на време. Очаквания, повтаряни от политици на...

Американският посланик Робърт Форд бе отзован през октомври, след като бе обект на атака от тълпа, хвърляща тухли, но бе изпратен обратно два месеца по-късно. Държавният департамент заяви, че няма взето окончателно решение, но иска гаранции от режима в Сирия до дни.

В същото време стана ясно, че Арабската лига вероятно ще удължи мисията на наблюдателите си в Сирия, въпреки силните критики и призивите за предаване на случая на ООН, предаде АФП, позовавайки се на високопоставен представител на панарабската организация в Кайро.

„Всичко сочи, че мандатът на мисията в Сирия ще бъде продължен, а броят на наблюдателите ще бъде увеличен на 300 души”, заяви анонимен източник от Арабската лига.

В неделя външните министри на страните от Арабската лига ще разгледат новия доклад на наблюдателите и ще вземат решения за съдбата на мисията.

НАТО не предвижда никаква интервенция в Сирия

НАТО не подготвя и не предвижда намеса в Сирия като тази в Либия през 2011 г., противно на неотдавнашното твърдение на висш руски предс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com