САЩ се съмняват, че сирийската опозиция е използвала химически оръжия

8272
САЩ се съмняват, че сирийската опозиция е използвала химически оръжия

Вашингтон прие с голям скептицизъм твърденията за възможно използване на химически оръжия от страна на опозицията в Сирия, предаде вестник „Зюддойче цайтунг”.

Говорител на Белия дом посочи, че ако в Сирия са били използвани химически оръжия, то до тях е прибягнал режимът на президента Башар Асад. По-рано експертът на ООН Карла дел Понте заяви, че частите на сирийската опозиция най-вероятно са използвали зарин.

ЕС предупреди за опасност от разпространяване на сирийския конфликт

Властите в Европейския съюз изразиха „сериозна загриженост” след нанесените от Израел въздушни удари по цели в Сирия и пред...

Луай ал Мекдад, говорител на Свободната сирийска армия, заяви, че частите на опозицията не разполагат със зарин.

Междувременно американският сенатор Робърт Менендес заяви, че режимът на Башар Асад е преминал „червената линия” и всички опции трябва да са на масата. Менендес заяви, че основна грижа на САЩ трябва да бъде тежката хуманитарна криза в Сирия.

В същото време иранските власти обвиниха западни държави, в частност САЩ, в подпомагане на терористичните групировки, действащи на територията на Сирия и използващи химически оръжия. Това стана ясно от изказване на говорителя на МВнР на Иран Рамин Мехманпараст, предаде РИА Новости.

„Жертви на престъпленията, извършвани от въоръжени групировки в Сирия, стават невинни хора, просто защитаващи страната си и нежелаещи да сътрудничат с терористите. Жени и деца в Сирия загиват от различни видове оръжия, включително химически оръжия, които попадат в ръцете на терористите с помощта на западни държави”, каза Мехманпараст.

ООН: Сирийските бунтовници са използвали химическо оръжие

Сирийските бунтовници са използвали газ зарин, заяви Карла дел Понте, член на Разследващата комисия на ООН за нарушенията на човешките ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com