САЩ съгласни Европа да въоръжава сирийските бунтовници

2897
САЩ съгласни Европа да въоръжава сирийските бунтовници

САЩ няма да се противопоставят на решението на някои европейски държави, които искат да снабдят с оръжие силите на сирийската опозиция, сражаващи се срещу президента Башар Асад. Това заяви днес американският държавен секретар Джон Кери, предаде АФП.

„Президентът Барак Обама ясно заяви, че САЩ няма да застанат на пътя на други страни, които са взели решение да предоставят оръжия – без значение дали това са Франция или Великобритания, или други държави”, каза Кери.

Цената на въпроса

Около сирийския конфликт се създава парадоксална ситуация. Франция и Великобритания са готови да започнат доставки на оръжие за противн...

През тази седмица лидерите на ЕС трябва да обсъдят дали да облекчат оръжейното ембарго, наложено на Сирия, за да може да се предоставят въоръжения на силите на опозицията.

В същото време генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен настоя, че военният алианс няма никакво намерение да се включва в дебата на ЕС за това дали да бъде предоставено оръжие на сирийската опозиция, предаде АФП.

„Това е въпрос на Европейския съюз. Нямам никакво намерение да се намесвам в тази дискусия на европейския блок”, каза Расмусен.

В събота върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън призова внимателно да бъде обмислено предложението на Великобритания и Франция да се въоръжат силите, сражаващи се срещу сирийския президент Башар Асад.

Израелското разузнаване: Сирия ще използва химическо оръжие

Директорът на израелското военно разузнаване заяви, че режимът на сирийския президент Башар Асад планира да използва химически оръжия в...

„Трябва много внимателно да обмислим всичко и да видим какви ще бъдат последиците”, каза Аштън.

Лондон и Париж настояват да бъде сложен край на оръжейното ембарго на Сирия, за да може да се доставят въоръжения на сирийската опозиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com