Сенатът в Италия решава до два месеца политическото бъдеще на Берлускони

2885
Сенатът в Италия решава до два месеца политическото бъдеще на Берлускони

Не по-късно от октомври италианският Сенат ще гласува дали ще има забрана за бившия премиер на страната Силвио Берлускони да заема постове в държавни учреждения, заяви председателят на сенатската комисия по въпросите на изборите Дарио Стефано.

По думите на Стефано оглавяваната от него комисия може да започне обсъждане на този въпрос още на 9 септември, веднага след възобновяването на работата на италианския парламент след лятната ваканция. След това решение за съдбата на Берлускони ще бъде взето в хода на гласуване в горната палата на италианския парламент.

Отнеха паспорта на Берлускони

Отнеха паспорта на бившият италиански премиер Силвио Берлускони. Вчера генералът от корпуса на карабинерите Маурицио Мацавила взе докум...

Стефано отбеляза, че в случай че настоящето правителство, начело с Енрико Лета, падне, Берлускони няма да може да се кандидатира за изборите за италианския парламент.

Сенаторът се позова на т.нар. закон Северино, приет по време на управлението на бившия премиер Марио Монти. Законът забранява на лица, осъдени на затвор за срок, по-голям от две години за престъпления, предполагащи максимално наказание до шест години лишаване от свобода, да се кандидатират за избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com