Отнеха паспорта на Берлускони

5937
Отнеха паспорта на Берлускони

Отнеха паспорта на бившият италиански премиер Силвио Берлускони. Вчера генералът от корпуса на карабинерите Маурицио Мацавила взе документа за самоличност на Берлускони, с което го вбеси и той отново призова към предсрочни избори в Италия.

По нареждане на префектурата в Рим висшият офицер е отишъл с охрана в резиденцията на експремиера и освен че му е отнел паспорта, го е уведомил официално за издаденото срещу него наказателно постановление. Берлускони бе осъден на 4 г. затвор за данъчни измами, но поради влязла в сила амнистия ще лежи само една от тях, пише "Монитор".

Окончателно: 4 години затвор за Берлускони

Върховният съд на Италия потвърди присъдата от 4 години затвор на бившия премиер Силвио Берлускони, дадена му през май по делото &b...

Вместо зад решетките обаче поради напредналата си възраст наближаващият 77-те години експремиер ще изтърпи наказанието си под домашен арест или ще бъде предоставен за 12 месеца на грижите на някоя от социалните служби в Италия. Това би трябвало да стане най-късно до края на октомври – време, през което адвокатите му ще представят необходимите за задържането процедурни и всякакви други документи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com