Сирийската армия използва вертолети срещу бунтовниците

3756
Сирийската армия използва вертолети срещу бунтовниците

Сирийската армия използва вертолети за потушаване на бунта в околностите на втория по големина град в страната – Алепо, съобщава катарската телевизия "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

Елитните части на сирийската армия преследват отрядите на бунтовническата групировка Сирийска свободна армия. В близост до града правителствените части са успели да предотвратят няколко взрива и диверсии, които бунтовниците са планирали да осъществят, съобщава информационна агенция САНА. Сапьори са разминирали участък от шосе в района на град Ел Беб, откъдето е трябвало да мине военен конвой. Обезвредени са бомби край едно от училищата в гъсто населения квартал Салахедин и около джамия в Хамдания.

Няколко въоръжени групи с екстремисти са обкръжени от специалните части в района на град Саракиб, намиращ се в граничната с Турция провинция Идлиб. Задържани са 5 опасни терористи, издирвани от властите. В южна Сирия е отбито нападение на бунтовниците срещу военен блокпост в околностите на град Нава. В боя са загинали двама сирийски военни, има ранени.

В късните часове в Дамаск е имало демонстрации на привържениците на опозицията в квартал Джубар, съобщава ливанската телевизия "Ал Мустакбал". Силите за сигурност са открили огън по демонстрантите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com