Скопие ще прави панорамно виенско колело

30902
Скопие ще прави панорамно виенско колело

Скопие ще търси инвеститор за изграждането на панорамно виенско колело с придружаващите го обекти и мостове, които ще бъдат издигнати между Каменния мост и моста Гоце Делчев. Така центърът на града ще се обогати с нови забележителности и атракциони, пише "Вечер".

Скопската община сама трябва да изработи проекта за виенското колело. Съинвеститорът пък ще бъде длъжен да го изгради заедно с останалите елементи. Той ще получи и правото да стопанисва съоръжението в следващите 35 години.

От общината обясняват, че причината да бъде избран този модел - на съфинансиране, е, че за проекта са нужни значителни финансови средства, но в същото време той е достатъчно атрактивен, за да привлече желаещи инвеститори.

"Проектът за план за панорамното виенско колело вече е започнат. За разработката му е ангажирана престижната австрийска компания "А2хотел консепт"", съобщават от общината.

Скопските общинари са убедени, че виенското колело ще се превърне в отличителен знак на града и ще привлече много туристи. Към момента около проекта е известно само, че се предвижда изграждането на 60-метрово панорамно виенско колело, пътека на македонските звезди, цветен и слънчев часовник, две летни тераси, фонтан и открити водни площи.

Редактор: Десислава Ушатова

Статуя на кап. Борис Сарафов на покрива на македонското МВнР

По време на официалното откриване на новата сграда на македонското МВнР, на което присъства цялото държавно ръководство на бившата югор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com