Смекчават режима на Брайвик, за да не го травмират

4426
Смекчават режима на Брайвик, за да не го травмират

Ръководството на затвора Ила, където масовият убиец Андерш Брейвик ще излежи присъдата си, е готово да направи някои отстъпки, за да намали негативния ефект, нанасян на терориста в резултат на изолацията и липсата на социални контакти. Това съобщи в интервю за вестник Aftenposten директорът на изправителното учреждение Кнут Бяркейд, предаде БЛИЦ.
Той заяви, че администрацията ще позволи редица компромиси в затворническия режим, свързани с посещенията, наличието на компютър в килията и други, за да не травмира психиката на затворника с изключително жестоките условия на изолация. По-специално се съобщава, че терористът ще има правото един път в седмицата в течение на час да приема гости, както и журналисти.

Общуването ще протича през прозрачна преграда, под очите на персонала и след обиск на гостите. Освен това терористът ще има правото да води кореспонденция и да получава пратки с книги.

Миналия петък съдът в Осло осъди Брейвик на 21 години лишаване от свобода по обвинение в убийството на 71 души. По-рано стана известно, че килията на Брейвик ще се състои от три стаи – спалня, кабинет и фитнес зала. Всяка от тях ще е с площ 8 квадратни метра.

Редактор: Сияна Любомирова

Брайвик няма да обжалва присъдата си

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик няма да обжалва присъдата си, съобщи адвокатът му. По-рано днес норвежки съд призна десни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com