Пожарът край "Бели бор" локализиран от три страни

4026
Пожарът край "Бели бор" локализиран от три страни

Пожарът в местността „Бели бор” в Рила планина е локализиран от три страни, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил. Днес гасителните действия продължават 130 души, летателната техника е в готовност при необходимост да се включи в гасенето. През нощта не е допуснато разрастване на площта на пожара.

Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19 август в местността „Празна торба” в близост до Илиина река в Рила планина. В района на този пожар днес работят 16 пожарникари и спасители и 10 служители на Регионална дирекция по горите – Благоевград.

Седем пострадаха при гасенето на пожара над Рилския манастир

Четири инцидента са белязали вчера гасенето на пожара над Рилския манастир.Четирима служители на Национален парк Рила пострадаха в неде...

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в землището на селата Тополница, Дяково и Делян. Наблюдение на района се осъществява и днес от екип на Горското стопанство. Този пожар обхвана територия от 3500 дка сухи треви и храсти и изгори около 350 дка смесена гора.

През изминалото денонощие в Кюстендилска област са гасени девет пожара, три от тях са със нанесени щети. Един от пожарите е причинен поради късо съединение – изгоряло е купе на лек автомобил. Всички останали пожари са причинени поради небрежност.
60 кв.м покривна конструкция, дърва за огрев – 2 куб.м и покъщнина са унищожени в имот в Кюстендил. Няма пострадали хора. Пожарът е угасен от 2 екипа на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пожар, възникнал във вилната зона в землището на село Горна Брестница, е унищожил вчера четири кошера, 2 дка овощна градина, шест фургона и паянтови постройки, дърва за огрев. Огънят е потушен от три екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени от пламъците са 80 дка борова гора, 30 къщи и 10 кошера.

Бяла, черна и компютърна техника са изгорели в кафене в гр. Рила вчера. Пожарът е причинен при неправилно ползване на нагревателни уреди. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН Рила.

Безмилостната битка за Рила продължава

Тежката борба на пожарникарите с огнената стихия в Рила продължава. Положението е изключително тежко, въпреки че на терен от няколко д...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com