Стрелецът във Франция може да удари отново

6311
Стрелецът във Франция може да удари отново

Въоръженият мъж, който застреля три еврейски деца и равин и трима войници миналата седмица в Югозападна Франция, може да убие отново, съобщи прокурорът, водещ разследването, предаде БГНЕС.

"Имаме си работа с човек, изпълнен с крайна решителност, който знае, че е издирван и който може да удари отново", заяви прокурорът на Париж Франсоа Молен. Той допълни, че жертвите са били застреляни от близко разстояние.

Всички седем души, които са били убити при трите атаки в Южна Франция от предполагаем сериен убиец антисемит, са били застреляни в главата от упор.

"На този етап не се изключват никакви следи. Нито една от тях няма да бъде пренебрегната или изоставена, докато извършителят на тези престъпления не бъде арестуван", каза още прокурорът.

Жителите на френския град Тулуза живеят в страх от следваща атака, предава АФП.

Франция почете паметта на загиналите в Тулуза

Франция почете паметта на децата, загинали при стрелбата пред еврейско училище в Тулуза. Точно в 11 часа местно време училищата в цяла...

За пръв път от години 11- годишната дъщеря на Пиер Кардинал се страхува да отива сама до училището си. Като много хора в югозападния френски град, момичето и нейните родители са на ръба - обезпокоени дали заподозреният сериен убиец, който стои зад стрелбата, ще бъде хванат, преди да удари отново.

„Страхувам се, че ще има още нападения, ако той не бъде спрян бързо. Той е луд човек и мръсник. Той трябва да бъде хванат и наказан за неговите расистки действия”, заявява Кардинал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com