Свободната сирийска армия отхвърли плана на САЩ и Русия

16196
Свободната сирийска армия отхвърли плана на САЩ и Русия

Лидерът на бунтовническата Свободна сирийска армия (ССА) не прие споразумението, сключено между САЩ и Русия за елиминирането на химическите оръжия на Сирия до средата на 2014 година, предаде АФП, цитирана от „Фокус” .

„Не можем да приемем никаква част от тази инициатива. Моите братя по оръжие ще продължат да воюват, докато не падне режимът”, каза генерал Селим Идриус пред репортери в Истанбул.

Идрис направи изявлението си малко след като американският държавен секретар Джон Кери и министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обявиха след три дни на преговори, че арсеналът на Сирия ще бъде отнет и унищожен до средата на 2014 година, а самата Сирия има срок от една седмица да разкрие подробности около резерва си от химически оръжия.

САЩ няма да искат заплаха за военна сила в резолюцията за Сирия

САЩ няма да настояват проекторезолюцията на на Съвета за сигурност на ООН за сирийското химическо оръжие да съдържа заплаха за използва...

„Очаква ли се ние, сирийците, да чакаме до средата на 2014 г., да продължават да ни избиват всеки ден и да приемем споразумението, само защото химическите оръжия ще бъдат унищожени през 2014 година”, попита лидерът на Свободната сирийска армия.

„Уважаваме нашите приятели от международната общност и се надяваме, че те ще разберат нашата позиция... Не можем да приемем тази алтернатива, тъй като тя игнорира масовите убийства на наши съграждани”, подчерта той.

Снимка: архив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com