Тимошенко: До съда ще трябва да ме водят насила

6751
Тимошенко: До съда ще трябва да ме водят насила

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко обяви гражданско неподчинение и заяви, че няма повече да комуникира с прокурори и следователи.

Причина за решението ѝ е твърдата ѝ увереност, че украинският съд, който гледа делото срещу нея, е "инквизиторски". Тимошенко казва още, че няма да отиде доброволно в съда, а ще трябва да я завлекат дотам.

ОССЕ: Демократична Украйна направи крачка назад

Наблюдателите на ОССЕ в Украйна съобщиха, че демокрацията в страната се е върнала крачка назад след парламентарните избори, на които ...

"В съда ще трябва да ме откарват с прилагане на груба физическа сила. Аз ще се съпротивлявам, колкото ми стигат силите и животът", обяви Тимошенко, цитирана от ИТАР-ТАСС и bTV.

Тя каза още, че няма да разреши да бъде обискирана повече и няма да се върне в стаята си в клиничната болница "Укржелдороги", докато от там не бъдат махнати видеокамерите и охраната.

Защитникът й Сергей Власенко допълни, че Тимошенко "не се смята за затворник, а за политически заложник на съществуващата система".

Бившият премиер изтърпява присъдата си Качановската наказателна колония в Харков по обвиненение за превишаване на пълномощията при подписване на газовото споразумение с Русия през 2009 година.

Отново отложиха делото срещу Тимошенко за данъчна измама

Украински съд отново отложи делото за данъчни измами срещу опозиционерката и бивша премиерка Юлия Тимошенко, която не присъства на съ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com