Тимошенко може да се лекува извън затворническата колония

2799
Тимошенко може да се лекува извън затворническата колония

Бившият украински министър-председател Юлия Тимошенко в случай на необходимост може да се лекува извън Кочановската колония, в която излежава своето наказание. Това заяви главният прокурор на страната Виктор Пшонка на среща с германски лекари, които в средата на февруари изследваха здравето на Тимошенко, предаде БГНЕС.

На срещата от украинска страна са участвали още здравният министър Раиса Богатирева, заместник-главният прокурор Анатолий Пришко и първият заместник-министър на външните работи Руслан Демченко. От германска страна са присъствали посланикът на ФРГ Ханс-Юрген Хаймзет, професор Карл Макс Айнгойпъл, професор Норберт Хаас, както и служителят във федералното канцлерство Йоахим Бертел.

Немските лекари пристигнаха днес в Украйна, за да представят окончателните изводи от медицинското изследване на Тимошенко. То се проведе на 14 февруари в колонията. В него взеха участие също така украински и канадски специалисти.

Главният прокурор Пишонка заяви, че властите в Киев всячески ще съдействат, за да може Тимошенко да получи необходимата помощ, а при необходимост и нужното лечение извън Качановската колония.

Юлия Тимошенко излежава своето наказание в харковската колония по т.нар. "газово дело". През октомври миналата година съдът я осъди на 7 години лишаване от свобода за злоупотреба с власт при подписването на газовите договори с Русия в началото на 2009 г. В края на декември 2011 тя беше отправена в колонията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com