Тимошенко спира гладната стачка

6549
Тимошенко спира гладната стачка
Тимошенко ще бъде настанена в болница в източния град Харков утре

Бившата украинска премиерка Юлия Тимошенко, която се намира в затвора, ще прекрати 19-дневната си гладна стачка утре, след като се съгласи да бъде приета в болница под наблюдението на германски лекар, съобщи дъщеря й, предаде БГНЕС.

Тимошенко ще бъде настанена в болница в източния град Харков утре, за да може германският невролог Луц Хармс да започне изваждането й от гладната стачка, съобщи дъщерята на бившата украинска премиерка Евгения, след като посети 51-годишната си майка в затвора.

През 2004 г. лидерката на Оранжевата революция беше осъдена на седем години затвор през октомври след процес срещу нея за злоупотреба с власт, който беше остро разкритикуван от западните страни като политически мотивиран.

Гневът на Запада се засили, когато Тимошенко започна гладна стачка, след като заяви, че е била бита от затворнически надзиратели при настаняването й в местна болница за лечение на болките в гърба.

Дъщерята на лидерката на опозицията заяви, че решението за прекратяване на гладната стачка било взето след консултация с пристигналите германски лекари. "Невъзможно е да започнем лечението незабавно заради гладната стачка", заяви Евгения Тимошенко.

 

Тимошенко се съгласила да бъде лекувана

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко се е съгласила да бъде лекувана в местна болница, предаде БЛИЦ. Това е съобщил за Франс прес ...

Редактор: Десислава УШатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com