Турция е обхваната от огромни горски пожари

15240
Турция е обхваната от огромни горски пожари

Турция е обхваната от огромни горски пожари, след продължителна и упорита борба с огнената стихия те вече са погасени, но щетите са значителни - обширни горски площи са напълно изпепелени, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви . През изминалото денонощие противопожарни екипи и специализирани самолети и хеликоптери гасиха пожари в провинциите Анкара, Анталия, Чанаккале и Мугла.

В Анкара се подпали горска площ на Средниоизточния технически университет. Сухата трева и вятърът стават причина огънят бързо да се разрасне. В гасенето на пожара се включват 15 противопожарни автомобили от Голяма община Анкара, привлечени са специализирани хеликоптери за гасене на пожари от други провинции. Пожарът е овладян в рамките на два часа. Обгазени са двама пожарникари. Напълно изпепелени са около 10 декара гори, информира агенция Фокус.

По искане на Туитър Турция заменят наказанието за публикации от затвор на парична глоба

Министърът на съобщенията Бинали Йълдъръм оповести, че Туитър има желание да открие свой офис в Турция, но поставя като предварително у...

В Анталия възниква пожар в горска местност в околия Манавгат. За гасенето му са привлечени 3 вертолета, 15 тежки пътни машини и около 100 горски служители. Помощ оказват и местни граждани с подръчни средства, когато огънят достига до техните къщи. Като предохранителна мярка са опразнени най-близките до пожара къщи, подпалват се и напълно изгарят пет автомобила. В района са изпратени и линейки. След продължителна борба огънят е потушен, изпепелени са около 5 хектара борови гори.

В Чанаккале горя историческият Национален парк. Първи опити за гасенето на пожара правят местни военни от състава на 32-ра зенитна батарея. След намесата на екипи на противопожарната служба и един вертолет пожарът е овладян. Обгазен е един вонен, оказана му е първа медицинска помощ от пристигнал с линейка лекарски екип. Предполага се, че причината за пожара е изстрелян куршум, уцелил електропровод с високо напрежение.

В Мугла за гасенето на пожар в горски район в околия Милас са привлечени един специализиран самолет, 10 тежки пътни машини и около 80 горски служители. След продължителна борба с огнената стихия пожарът е овладян. Изпепелени са около пет декара гори. Междувременно участващи в гасенето на пожара горски служители и кореспондент на Анадолската агенция остават сред пламъците и много трудно са спасени, посочи още телевизионният канал Ен Ти Ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com