Турция осъжда иранските заплахи заради Сирия

4898
Турция осъжда иранските заплахи заради Сирия

Анкара отговори днес на забележките на Иран, че скоро ще пострада от конфликта в Сирия, като това стана само няколко часа преди визитата на иранския външен министър, чиято цел ще е затопляне на отношенията Турция - Иран, предаде БГНЕС.

"Ние твърдо осъждаме безпочвените обвинения и напълно неуместни заплахи на редица ирански ръководители, включително на началника на Генералния щаб Хасан Фирузадаби срещу нашата страна", заяви в комюнике турското външно министерство. Анкара имаше предвид забележките на Фирузадаби, който обвини Турция и други съседни страни, че се отнасят благосклонно към "войнствените цели на Големия Сатана, САЩ". "Но ако възприемат този подход, те трябва да са наясно, че след Сирия идва редът на Турция и на други страни", посочи иранското външно министерство вчера в комюнике, качено на сайта на Революционната гвардия.

Тази вечер иранският министър Али Акбар Салехи пристигна в Анкара, за да разговаря за сирийската криза и за съдбата на 48 ирански поклонници, отвлечени в събота в Сирия.

Редактор: Сияна Любомирова

Сирийският конфликт – война "на чужд гръб" за преразпределяне на влиянието

Настоящата статия е свободен превод от статия, написана от Робърт Магинис за сайта Humanevents. Авторът е подполковник от запаса и коме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com