Турски милиардер: Влизането в ЕС e качване на потъващ кораб

15266
Турски милиардер: Влизането в ЕС e качване на потъващ кораб

Европейците, особено французи и немци, не искат да видят Турция в Европейския съюз, казва в интервю за руски медии най-богатият човек в съседна Турция Хюсни Йозегин. А ние бяхме първата страна, която още през 1963 година подкрепи образуването на Европейската общност, предаде БЛИЦ.
Но от тогава, по различни причини, така и не успяхме да стигнем до присъединяване към тази структура, която днес е позната като ЕС. Но в този момент, като банкер и бизнесмен, мога да кажа със сигурност – не е време за влизане в ЕС, особено в еврозоната. Това би било все едно да се качиш на потъващ кораб, твърди милиардерът.

Бюджетният дефицит на много европейски страни е над 8-9%, има държави с много рисково съотношение между държавен дълг и БВП. Знаем кои са тези страни, наскоро ги нарекоха Средиземноморския клуб.

В световната икономика кризата засегна най-много финансовия сектор. Но ние не поехме рискове и затова, заедно с Русия, се справяме добре с проблемите. В Турция икономическият растеж продължава, нито една банка не се е обърнала към правителството за помощ.

Същото е и положението в Русия. Затова и ние инвестираме в Русия много, неслучайно тази страна вече е търговски партньор номер 1 за турския бизнес.

Редактор: Яна Баярова

Турция осъжда иранските заплахи заради Сирия

Анкара отговори днес на забележките на Иран, че скоро ще пострада от конфликта в Сирия, като това стана само няколко часа преди визит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com