Управителят на МВФ на съд във Франция в края на май

3208
Управителят на МВФ на съд във Франция в края на май

Настоящият управител на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард ще се яви пред съда във Франция като обвиняема по дело за злоупотреба с власт, предаде АФП.

Лагард е обвинена в това, че използва частен арбитраж, за да разреши спор между скандалния бивш президент на „Олимпик Марсилия” Бернар Тапи и банка Credit Lyonnais. Спорът е във връзка с продажбата на правата върху марката Adidas във Франция. Арбитражният съд, който е частна юридическа структура, осъди през юли 2008 година публичния консорциум CDR, който управляваше активите на Credit Lyonnais, да изплати на Бернар Тапи обезщетение на сума 285 милиона евро (400 милиона с лихвите).

Френската полиция обискира дома на Кристин Лагард

Полицаи претърсиха парижкото жилище на директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард в рамките на разследване за продажба...

Преди да стане първия човек в МВФ, Лагард беше финансов министър на Франция в периода 2007 – 2011 година. Бернар Тапи пък беше уличен в корупция и създаване на черна каса като президент на „Олимпик Марсилия”, при това точно в сезона, в който марсилци спечелиха шампионската лига – през 1993 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com