В Норвегия пуснаха книга с електронните писма на Брайвик

4000
В Норвегия пуснаха книга с електронните писма на Брайвик

Норвежкият писател и журналист Шетил Стормарк, който се специализира върху събитията от 22 юли миналата година, когато Андерш Брайвик разстреля над 70 участници в младежки лагер на остров Ютьоя, публикува книга, в която е събрал над седем хиляди електронни писма на терориста. „Най-главното е, че читателите ще могат сами да си съставят представата относно това, което е правил Брайвик до 22 юли, с кого е общувал и по какъв начин се е готвил за терористичното нападение”, съобщи Стормарк, цитиран от РИА Новости.

Имената на повечето от хората, с които Брайвик е общувал в личната си кореспонденция, не се назовават. В същото време читателите ще срещнат имената, които вече станаха известни на пресата, а също така имената на фирмите, с които Брайвик е осъществявал делови контакти.

Откриха големи петролни находища в Норвегия

Компаниите "Статоил" и "Лундин Петролиъм" обявиха, че са открили нови петролни находища в Норвегия, съобщи "Денешен", предаде КРОСС. ...

Книгата с писмата на Брайвик е втора от серията книги за събитията от 22 юли 2011 г., написани от Стормарк. Писателят смята да напише и трета книга, която ще опише действията на властите по време на двойния терористичен акт.

По-рано стана известно, че самият Брайвик също се готви в затвора да напише три книги: едната ще бъде посветена на нападението, втората – на идеологическите въпроси, а в третата ще говори за бъдещето.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com