ЕС призова Азербайджан и Армения към сдържаност

5581
ЕС призова Азербайджан и Армения към сдържаност

Европейският съюз призова властите в Азербайджан и Армения да не допуснат ескалиране на напрежението в двустранните отношения след екстрадирането от Унгария на азербайджанеца Рамил Сафаров, осъден за убийството на арменски офицер, предаде РИА Новости.

„Призоваваме Азербайджан и Армения да проявяват сдържаност при публични изказвания, за да не се стигне до ескалиране на ситуацията”, заяви говорителят на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Серж Саркисян: Армения е готова за война с Азербайджан!

Арменският президент Серж Саркисян заяви, че неговата страна е готова да се бори и да победи във всяка война, предизвикана от своя съ...

Отношенията между Армения и Унгария рязко се изостриха заради решението на Будапеща да екстрадира в Азербайджан Сафаров, осъден на доживотен затвор. При завръщането си в родината той беше помилван от президента Илхам Алиев.

При завръщането си Сафаров бе посрещнат като герой. Той бе повишен в чин майор, получи къща и заплата за последните осем години.

По-рано Баку увери Будапеща, че Сафаров ще изтърпи наказанието си в азербайджански затвор.

„Ние не искаме война, но ако се наложи, ще се бием и ще спечелим. Не се страхуваме от убийци, дори ако те имат протекцията на държавен глава. Азербайджанците са предупредени”, заяви арменският президент Серж Саркисян.

Армения скъса дипломатически отношения с Унгария

Армения съобщи, че прекъсва дипломатическите си отношения с Унгария заради екстрадирането от Будапеща на азербайджански войник, обезг...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com