Великобритания предлага резолюция за защита на цивилните в Сирия

5191
Великобритания предлага резолюция за защита на цивилните в Сирия

Великобритания ще предложи на Съвета за сигурност на ООН резолюция, която да позволи взимането на „необходимите мерки за защита на цивилни в Сирия”, предаде BBC. Документът ще бъде внесен на заседание на петте постоянни членки на Съвета по-късно в сряда, написа британският премиер Дейвид Камерън в Туитър.

Предложението за проекторезолюцията става на фона на подготовката на Запада за възможни военни действия срещу режима на сирийския президент Башар ал-Асад. Според говорител на британските власти то се основава на глава седма от Устава на ООН и цели да защити цивилните от химически атаки.

Хаменей: Интервенция на САЩ ще е катастрофа за региона

Военната интервенция на САЩ в Сирия ще се "превърне в катастрофа за целия регион". Това заяви духовният лидер на Иран аятолах Али Хам...

По-рано днес екипът от инспектори на ООН поднови работата си оп събиране на доказателства за евентуално използвано химическо оръжие от страна на режима на сирийския президент Башар ал-Асад при атака над предградие на Дамаск на 21 август т.г.

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призова Съвета за сигурност да предприеме конкретни действия. „Орган, който трябва да поддържа международните мир и сигурност, не бива да стои безучастно. ООН трябва да използва авторитета си, за да спре кръвопролитията”, коментира той.

Снимка: архив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com